Futurewise – ett företag inriktat på trender och framtid

Med brinnande engagemang håller vi inspirerande trendföredrag och tankeväckande framtidsworkshops, vi tar fram proffsiga omvärldsanalysrapporter liksom provocerande framtidsscenarier. Sedan starten 2008 har vi alltid satt hög kvalitet och kundnöjdhet i första rummet!

Vi hjälper organisationer att ta kontrollen över den egna framtiden och skapa en bättre framtidsberedskap. Det handlar dels om att stödja företag i deras omvärldsanalys och dels om att finna framgångsrika vägar framåt. Futurewise använder sig av beprövade metoder för att systematiskt driva förändringsarbete hos företag och organisationer framåt.


Peter Siljerud har i över 15 år arbetat som trendspanare och framtidsforskare. Han har en bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Peter är en erfaren och internationellt uppskattad föredragshållare som har inspirerat mer än 40 000 personer under åren. Hans första bok 100 trender – din guide till framtiden utkom 2011 och nominerades till Årets marknadsföringsbok. 2012 utsågs Peter till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG. Peter fick i januari 2013 utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare” av chefsnätverket Close. Under 2015 utkom hans andra bok Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel. I november 2018 kom den senaste boken Supertrenderna ut.


Tomas Edlund arbetar som trendspanare och researcher på Futurewise. Han har stor erfarenhet av ledande chefsbefattningar inom näringslivet och som konsult inom ledarskap och säljstrategier. Tomas har en bakgrund som managementkonsult på Deloitte Consulting. Tomas är en uppskattad föredragshållare och inspiratör och har stor vana att stå på scen.

Några av Futurewise kunder

Futurewise arbetar med såväl näringsliv som offentlig sektor och andra typer av organisationer. Sedan starten 2008 har vi haft mängder med spännande kunder och uppdrag, exempel på dessa finner du nedan. Du kan också läsa om vad våra kunder säger.