Framtidens_it-medium

Framtidens teknik och IT är ett tankeväckande trendföredrag på ca 1-1,5 timmar. Talare är Peter Siljerud, vd Futurewise, som inspirerat över 30 000 personer genom åren. Mer information finner du nedan.

Innehåll i föredraget Framtidens teknik och IT

Framtidens_it-bannerFuturisten Peter Schwartz menar att det största felet när det kommer till historiska förutsägelser om framtiden är att man gravt underskattat teknikens inverkan. Utvecklingen inom teknik och IT går så snabbt att det som vi nyss såg i en science-fiction-film snart är något vi håller i handen.

Vi kan tycka att vi fram till nu har fått snabba datorer och mobiler, men faktum är att utvecklingen av processorkraft, lagringsutrymme och bandbredd fortfarande accelererar. Nya produkter och tjänster som på innovativa sätt kombinerar dessa grundteknologier förstärker teknikens påverkan. Det skapas öppna plattformar och ekosystem som minskar de investeringar som krävs för att skapa nästa våg av innovationer.

I motsats till detta kan vi ställa hastigheten som organisationer förändras i, vilken är betydligt mer blygsam. Organisatoriska strukturer och processer bromsar förnyelse, samtidigt som uppfinningsrika användare på bästa sätt drar nytta av tillgänglig teknik för att lösa de problem de har framför sig. För företag och organisationer gäller det alltså att få koll på hur nästa generations teknik ser ut och kommer att fungera, så att de i tid kan anpassa sig.

Detta föredrag svarar på frågor som:

  • Vad kan vi förvänta oss av framtidens IT?
  • Vilka lösningar och prylar finns i labben just nu?
  • Hur ser de nya användarmönstrena ut?
  • Hur förändras gränssnitten?
  • Hur ser nästa generations internet ut?
  • Vad kommer framtida tjänster att erbjuda?
  • Hur utvecklas social media framöver?

Föredraget tar upp de för stunden hetaste trenderna, exempelvis kreativa datorer, naturliga gränssnitt och sensornätet.

Du får också reda på varför Google inte vill att du ska använda deras sökmotor och varför ditt jobb kan vara hotat!

Kontakta oss för mer info och pris